Landschappen en stadsimpressies

uit 2012 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Oudegracht Utrecht

2018

De Oudegracht in Utrecht vroeg in de ochtend in het voorjaar. Nog geen menselijke drukte.

Mondriaanmolen

2016

De Oostzijdse molen aan het riviertje Het Gein bij Abcoude staat in een inspirerende omgeving. Vooral de weerspiegelingen in het water fascineren, zeker als er een indrukwekkende wolkenlucht boven hangt. Mondriaan heeft deze molen wel 20 keer geschilderd. Dit is mijn 'first impression'.

Mijmeren

2016

Druppels vallen uit weerspiegelde bomen in het water. Je vraagt je af wat je ziet. Je laat je fantasie er op los en ontdekt van alles. 'Een veranderingsfase vraag erom af te stemmen, te luisteren, te wachten, te registreren, alert en nieuwsgierig te zijn'. Dit schilderij is geinspireerd op een foto van Theo Nolten en een tekst van Anneke Wittermans uit 'Vrijgeven, vieren van verbintenissen'. 

Vinkeveen

2015

Dit schilderij toont het zicht op Vinkeveen vanuit Demmerik. Jonge koeien liggen ontspannen in het grasland dat hier nog rijk is aan smaken en kleuren. Het landschap geeft nog hetzelfde beeld als toen in 1883 aan de horizon de kathedraal van De Ronde Venen verrees.

Zomer in Wilnis

2014

Op een lome zaterdagochtend komt een speedbootje langs de Veenmolen in Wilnis. Het bootje maakt een lachspiegel van het water aan de Ringvaart.

Vanaf het oude spoor

2013

Vanaf het oude spoor (Uithoorn - Nieuwersluis) is dit het zicht op de Johannes de Doper kerk op de grens van Wilnis en Mijdrecht (De Ronde Venen). Het typerende hek, de koeien en de kerk. Een prachtig plaatje met ook prachtige details in de beplanting.

Dansende zeemeeuwen

2012

Meeuwen boven de branding.

Deventer Walstraat

2012

De Walstraat in Deventer is een prachtig straatje in de historische binnenstad. Tijdens het jaarlijke Dickensfestival vormt deze straat o.a. het decor. Dit schilderij is volledig gemaakt met behulp van paletmessen. Elke beweging met zo'n mesje moet dan ook in 1 keer raak zijn, ook qua kleur. Dat leverde soms verrassende resultaten op, maar wel een passend totaalbeeld.