(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Oudegracht Utrecht

2018

De Oudegracht in Utrecht vroeg in de ochtend in het voorjaar. Nog geen menselijke drukte.

Matthijs van Nieuwkerk

2017

In mijn reeks expressionistische portretten van bekende Nederlanders staat dit portret van Matthijs van Nieuwkerk.

Hanneke Groenteman

2016

Dit portret van Hanneke Groenteman heb ik geschilderd voor het project 'portretten van sterren' van het atelier Spiegel van de Ziel. Desgevraagd schrijft zij er het volgende over: "Ik vind het heel knap. Ik zou het helemaal nooit kunnen, maar het geeft mij geen fijn gevoel. Een mens ziet zichzelf nooit door andermans ogen, en dat is in dit geval ook zo, ik zie mezelf niet zo. Maar het lijkt wel. Knap geschilderd, maar behoorlijk confronterend om naar te kijken."

maskerade

2016

Dit portret geeft een kleurrijk beeld van een danseres met een wijduitstaande haardos. Ze draagt een masker met glitters. Voor de haren is vooral gewerkt met paletmessen.

Mijmeren

2016

Druppels vallen uit weerspiegelde bomen in het water. Je vraagt je af wat je ziet. Je laat je fantasie er op los en ontdekt van alles. 'Een veranderingsfase vraag erom af te stemmen, te luisteren, te wachten, te registreren, alert en nieuwsgierig te zijn'. Dit schilderij is geinspireerd op een foto van Theo Nolten en een tekst van Anneke Wittermans uit 'Vrijgeven, vieren van verbintenissen'. 

Mondriaanmolen

2016

De Oostzijdse molen aan het riviertje Het Gein bij Abcoude staat in een inspirerende omgeving. Vooral de weerspiegelingen in het water fascineren, zeker als er een indrukwekkende wolkenlucht boven hangt. Mondriaan heeft deze molen wel 20 keer geschilderd. Dit is mijn 'first impression'.

Liverdun

2015

In Liverdun heb je vanaf de camping aan de Moezel een prachtig zicht op het historische stadje, maar ook een indrukwekkend zicht op 'chateau de la Flie'. Naast de prachtige wandelingen en fietstochten moest ik wel van de gelegenheid gebruik maken om het chateau vast te leggen. Ik kreeg daarbij de nodige belangstelling vanuit de stad en kreeg een eervolle vermelding - met foto - op de website van de blogger van Liverdun.

op zoek naar balans

2015

Dit portret staat voor inspiratie, vertrouwen, beweging en balans.

Vinkeveen

2015

Dit schilderij toont het zicht op Vinkeveen vanuit Demmerik. Jonge koeien liggen ontspannen in het grasland dat hier nog rijk is aan smaken en kleuren. Het landschap geeft nog hetzelfde beeld als toen in 1883 aan de horizon de kathedraal van De Ronde Venen verrees.

voor de spiegel

2015

Een kijkje in de spiegel, geinspireerd door werk van Sierd Schroder, op doek.

overdenking in Normandie

2014

Dit schilderij geeft de landelijke sfeer weer in een boerderij in Normandie, met een stukje kaas bij een glas wijn of cider.

Zomer in Wilnis

2014

Op een lome zaterdagochtend komt een speedbootje langs de Veenmolen in Wilnis. Het bootje maakt een lachspiegel van het water aan de Ringvaart.

koe bij Neufchatel en bray

2013

Een koe in een appelboomgaard met bloesem. Dat is de basis voor de heerlijke kaasjes in de vorm van een hartje. Deze witte hartjes zij wereldberoemd rond Neufchatel-en-bray. Het is impressionistisch, kleurrijk en Frans. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens diverse bezoeken aan deze regio. 

Vanaf het oude spoor

2013

Vanaf het oude spoor (Uithoorn - Nieuwersluis) is dit het zicht op de Johannes de Doper kerk op de grens van Wilnis en Mijdrecht (De Ronde Venen). Het typerende hek, de koeien en de kerk. Een prachtig plaatje met ook prachtige details in de beplanting.

Dansende zeemeeuwen

2012

Meeuwen boven de branding.

Deventer Walstraat

2012

De Walstraat in Deventer is een prachtig straatje in de historische binnenstad. Tijdens het jaarlijke Dickensfestival vormt deze straat o.a. het decor. Dit schilderij is volledig gemaakt met behulp van paletmessen. Elke beweging met zo'n mesje moet dan ook in 1 keer raak zijn, ook qua kleur. Dat leverde soms verrassende resultaten op, maar wel een passend totaalbeeld.